- Reklama - Reklamoni Tek Ne -
Loading...

Gjithësia funksionon si tru gjigant?

Shkencëtarët nuk pohojnë që gjithësia mendon, por tërheqin paralele në mes sistemit të vogël dhe të madh, por kush e di…

Shkencëtarët të cilët studiojnë gjithësinë në hulumtimin e fundit kanë përfunduar që gjithësia do të mund të zhvillohej sikurse një tru gjigant, ku shkarkimet elektrike në mes qelizave trunore mund të kuptohet si shkarkime në mes galaksive që zgjerohen.

Simulimet kompjuterike kanë treguar që mënyra në të cilën zhvillohen sistemet komplekse janë të njëjta tek çfarëdo rrjeti, qoftë ai tru njerëzor, internet apo tërë gjithësia.

Edhe pse të gjitha sistemet e përmendura duken ndryshe, në fakt janë zhvilluar në mënyrë shumë të ngjashme, por hulumtuesit habiten se si në fakt funksionon gjithësia dhe kuptojnë që ju mungojnë disa hallka kyçe në të kuptuarit e proceseve në natyrë.

Simulimi është krijuar si model i gjithësisë në vetë fillimin e saj, menjëherë pas shpërthimit të madh dhe studion rrjetëzimin e njësive kuantike të hapësirës–kohës më të vogla se grimcat subatomike me rritjen e gjithësisë.

Procesi doli të jetë i njëjtë me proceset që përndryshe zhvillohen në rrjetet tjera, më të vogla, sepse disa lidhje të pjesëve të ngjashme kanë rezultuar me rritje të kufizuar, derisa disa të tjera janë bërë nyja të rëndësishme nga të cilat ka mundur të vazhdohet në shumë nyja tjera, thuajse bëhet fjalë për Yahoo ose Google.

Sigurisht, shkencëtarët nuk pohojnë që gjithësia në fakt mendon, por tërheqin paralelet në mes sistemit të vogël dhe të madh, por kush e di..

- Reklama - Reklamoni Tek Ne -
Loading...

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here