- Reklama - Reklamoni Tek Ne -
Loading...

Të gjitha e kemi provuar. Gjatë menstruacioneve nuk ndjehemi mirë dhe kemi dhimbje në fund të barkut, apo të shpinës. Një ndër arsyet kryesore të dhimbjeve mund të jetë edhe mungesa e vitaminave, mineraleve dhe karbohidrateve, prandaj këshillohet që ushqimi të jetë sa më i përzgjedhur.

Këshillohet të përdoren këto ushqime:

Përdorimi i sa më shumë karbohidrateve komplekse, gjenden kryesisht tek farërat e pasura me fibra si; thjerrëza, fasulja, fenugreek (hilba), mashurkat , turmus (Lupin), etj.
Përdorimi i perimeve me gjethe jeshile si; spinaqi, sallatë jeshile, lakërishte (ëatercress), mëllagë, lakër, lule lakër. Këto perime është mirë që të konsumohen më shumë të paziera.

Prodhimet e detit:

Burimet e vitaminës E: vaji i ullirit, gruri, veza, patatja, lajthitë.

Ushqimet që nuk duhen konsumuar gjatë mestruacioneve:

-Rekomandohet mos konsumimi i pijeve dhe ushqimeve që përmbajnë kafeinë.
-Pakësimi i konsumimit të sheqerit të bardhë dhe ëmbëlsirat e shpejta.
-Pakësimi i kripës dhe ushqimet me shumë kripë në pergjithësi.
-Pakësimi i konsumimit të mishit të kuq.

 

- Reklama - Reklamoni Tek Ne -
Loading...

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here