- Reklama - Reklamoni Tek Ne -
Loading...

Nje njeri shkoi tek Ebu Hanifja dhe iu ankua Efendiut se nuk po i dilte rroga.

E pyeti efendiu se sa e ke rrogen?.

Njeriu ju pergjigj 500 Euro.

I tha Efendiu se duhet te shkosh tek shefi yt dhe ta zbres rrogen nga 500 ne 400 euro…

Njeriu u habit! Dhe e pyeti efendiun… se si ka mundesi tja kerkoj kete shefit kur nuk po me del rroga 500 e te kerkoj te ma ul ne 400…?

Efendiu i thote se nese ke ardh tet gjej zhgjidhje verpo si po te them.

Njeriu vepron ashtu shkon tek shefi dhe i kerkon tja ul rrogen nga 500 euro ne 400.

Shefin pranon dhe ia ben rrogen 400 euro.

Pas nje muaji njeriu perseri vjen tek Ebu Hanifja dhe i ankohet se perseri nuk po me del rroga, nuk ishte e duhur keshilla qe me dha.

Efendiu i tha:

Shko tek shefi dhe kerkoj nga Ai qe nga 400 ta zbres ne 300 euro…!!!

Njeriu u habit (Mendonte se do ti thoshte qe ti kerkonte tja rris rrogen)…

Por skishte qfar te bente dhe perseri kerkoi nga shefi i tij tia ul rrogen…

Shefi ia uli rrogen nga 400 ne 300 euro, gje qe ishte e quditshme edhe per shefin se nuk kishte ndodhur nje kerkese e tille, ti ulet rroga dikujt me vetedeshire, ai kishte kerkersa vetem per ngritje rroge…

Por keshilla e Ebu Hanifes nisi te funksionoj.

Njeriu me 300 euro rroge ne muaj ia kalonte me mire se me 500 euro, i habitur shkon tek Efendiu qe ti faleminderohet dhe ta pyes per vleren e kesaj qe e kishte urdheruar.

E pyeti: O efendi te faleminderoj ty, tani me 300 euro ia dal shume me mire dhe me teprojne ne fund te muajit nga rroga, por te lutem tregoma sekretin e kesaj?

Efendiu iu pergjigj shkurt dhe thjesht: Ti ke patur rroge 500 euro ne muaj, kurse punen qe e ke bere aty ke merituar vetem 300, prandaj edhe te del rroga dhe te tepron….

Pra edhe ju qe i keni rrogat e larta dhe nuk po ju del, nuk ju kerkoj qe ti kerkoni shefit ulje rroge sepse nje gje te tille veshtir se do ta benit, por ju keshilloj qe te punoni me shume deri sa ta meritoni rrogen qe merrni./Alboz.Co/

- Reklama - Reklamoni Tek Ne -
Loading...

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here