Blertina Koka

Kalimi në të 40-at ka të mirat e veta. Pasi keni përjetuar shumë gjëra në 3 dekadat e para, jeni më të vetëdijshme se çfarë kërkoni nga jeta dhe si ta merrni atë. Ndoshta jeni në kulmin e karrierës, po ia merrni dorën prindërimit ose po kërkoni për aventura të reja që duhet t’i bënit që kur ishit më të reja. Nëse e keni pasur si prioritet stërvitjen dhe ushqyerjen e shëndetshme, me siguri ndiheni dhe jeni në gjendje të mirë shëndetësore.

Gjithsesi, mosha 40 vjeç është koha ideale për t’u kujdesur më shumë për shëndetin dhe kryer më shpesh kontrolle tek mjeku.

Me kalimin e moshës, rritet dhe rreziku për zhvillimin e disa sëmundjeve, si sëmundjet e zemrës, kanceri dhe artriti. Kontrollet më të shpeshta tek mjeku mund t’ju ndihmojnë të parandaloni, parashikoni dhe trajtoni sëmundjet para se të bëhen më serioze.

Ja cilat janë 9 testet mjekësore që duhet të planifikoni t’i bëni këtë dekadë.

Shfletoni galerinë…

/Copyrights: WWW.ALBOZ.CO™®

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here