KronikaLajme

A ju kujtohet kjo figurë? Mësojeni për çfarë ka shërbyer

Sigurisht që, brezi i vjetër e ka shumë të njohur këtë pamje, e cila shfaqej kur humbte sinjali dhe kishte ndërprerje të programit televiziv. Gjeneratat e reja këtë nuk e kanë shumë të njohur, por ekrani me ngjyra shpeshherë ka qenë një moment nervoz për të gjithë ata që mbajnë mend televizorët e serive të vjetra.

Por a e keni pyetur veten se për çfarë ka shërbyer ky imazh?

Ky sinjal me pamje shumëngjyrëshe dhe me vija të ndryshme është shfaqur kur transmetuesi ka qenë aktiv, por që nuk është transmetuar programi në masë. Ndryshe, ky rreth shumëngjyrësh quhet “test sinjal”  dhe është dizenjuar në vitin 1966 në laboratorin e kompanisë Philips, e projektuar nga Fin Hendel, me ndihmën e kryeinxhinierit Erik Helmer dhe Nielsen. Tani që po e shikoni këtë ikazh, sigurisht që e dini, por po ndjeni njëherësh edhe shumë nostalgji për televizorët e kohërave të shkuara.

Burimi : www.alboz.co

Trego më shumë

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kontrolloni gjithashtu

Close
Close