StilTrend

Pse në spitale përdoret gjithmonë ngjyra e gjelbër?

Pse në spitale përdoret gjithmonë ngjyra e gjelbër?

Ngjyra e gjelbër është simbolikë e mjekësisë. Ajo tërheq vëmendjen dhe përshtatet me veglat mjekësore.

Zvogëlon lodhjen e syve dhe bën që njollat e ndritshme, të kuqe të gjakut të duken më pak të spikatura.

Është ngjyrë neutrale dhe ngjall gëzim në shpirt e në mendime.

Që nga viti 1950 dhe 1960 shumica e spitaleve kanë braktisur përdorimin e ngjyrës së bardhë në rrobat e operacionit dhe çarçafët e sallave operative dhe kanë zgjedhur lloje të ndryshme të ngjyrës së gjelbër.

Eksperimenti më interesant që argumenton ndikimin e ngjyrës së gjelbër është ai që zhvilluan banorët e Londrës me urën ”Blak Fajar”, që njihej si ”ura e vetëvrasjeve”, pasi pjesa më e madhe e rasteve të vetëvrasjeve ndodhnin mbi të.

Ndryshuan ngjyrën nga ngjyrë pluhuri të errët në ngjyrë të gjelbër. Si rezultat, numri i vetëvrasjeve ra menjëherë në 1/3 (një të tretën).

l.h/ dita

Burimi : www.alboz.co

Trego më shumë

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kontrolloni gjithashtu

Close
Close